Als het gaat om het kiezen van de beste magnetron uit 2019, is de merknaam niet het enige waar u op moet letten.U merkt dat op de achterkant van bevroren voedsel de microgolfinstructies nooit rechttoe rechtaan zijn? Ze bevatten meestal een kaart die het wattage van de magnetron en de hoeveelheid tijd waarop het voedsel moet worden ingesteld laat zien. Sommigen zeggen ‘Best’ naast een specifiek wattage terwijl anderen een keer geven gevolgd door de zin ‘resultaten kunnen variĆ«ren’.

Dit maakt het erg moeilijk om te bepalen welke instelling uw magnetron of kookplaat moet zijn, dus het voedsel komt te droog of bevroren vast. Om je geld en energie te besparen, gaan we de eeuwenoude vraag beantwoorden: “Hoeveel wattage heb ik nodig?”

500 watt en minder

Dit wattage is het laagst dat u waarschijnlijk zult vinden. Omdat het wattage zo laag is, is het koken van voedsel bijna onmogelijk. Mensen gebruiken deze microgolven hoofdzakelijk om voedsel te dehydrateren. Om dit te doen, zou je het moeten programmeren om heel lang te koken. Speciale uitdrogingsschotels zijn beschikbaar om het voedsel op te plaatsen voor de beste resultaten.

500 tot 800 watt

Dit is waar dingen interessant worden. De goedkopere eindmicrogolven bevinden zich normaliter binnen deze watt-beugel. Bij 500 tot 800 watt kunt u voedsel stomen en braden. Diners met microgolven, bacon, eieren en kleine voedingsmiddelen doen het goed onder deze kracht. Het duurt ook niet lang om te koken. Slechts een paar minuten en voila! Thee en koffie worden hier voldoende verwarmd op het hoogste wattage.

800 tot 1.000 watt

Je kunt vrijwel koken eiwitten, kook rijst, pop popcorn, en kook kleine desserts bij deze temperaturen. U zult echter de juiste instelling moeten gebruiken voor elke afzonderlijke soort voedsel, aangezien het wattage zo hoog is. Voedsel dat onder een hoog wattage kookt, heeft heel weinig kooktijd nodig.

Alles boven 1000 Watt is eigenlijk een oven. In sommige landen is het hebben van een kachel gewoon niet mogelijk, dus zijn ze gewend geraakt aan het bereiden van volledige maaltijden in rijstkokers en microgolven met hoog vermogen.